Akdeniz fokunun Antalya’da tanıtılması ve korunması projesi

TED Antalya Koleji, Muratpaşa Belediyesi ve SAD-AFAG Nisan 2019’da Akdeniz fokunun Antalya’da tanıtılması ve korunması amacıyla işbirliği yaptı. Muratpaşa’da imzalanan bir protokolle bu kapsamlı çevre eğitimi projesi başladı.
Antalya ve tüm ilçeleri kıyıları Akdeniz fokunun ülkemizdeki önemli yaşam alanlarından birisi. TED Antalya Koleji’nin teklifi üzerine SAD-AFAG tarafından çok olumlu karşılandı ve hemen kabul edili. Daha sonra Muratpaşa Belediyesi ve Doğada Bu An Çağlar İnce oluşumunun katılımları ile 4 lü bir konsorsiyum oluşturuldu.
- Proje alt yapısı Temmuz 2018’de TED Antalya Koleji ve SAD-AFAG arasında ilkesel olarak karşılıklı oluşturuldu ve benimsendi.
- İlkin Aralık 2018’de TED Antalya Kolejinde yaklaşık 300 lise öğrencisi ve öğretmenlere ülkemizin deniz-kıyı canlıları, doğa koruma ve Akdeniz foku üzerine interaktif bir sunum yapıldı. Öğrenciler sunuş sonundaki sorulara tümüyle doğru cevap vererek bu birlikteliğin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı.
- Nisan 2019’da Muratpaşa Belediyesi, TED Antalya ve SAD-AFAG “Akdeniz Fokunun Antalya’da Korunması ve Tanıtılması” projesinin resmi olarak protokolü imzalandı.
- Poster ve broşürler için Akdeniz foku fotoğrafları, metinler ve kısa sloganları oluşturuldu. Büyük posterler, 50×70 posterler ve el broşürleri tasarlanarak üretildi. Büyük posterler Falezlerde parklara asıldı. Diğer eğitim materyalleri ise proje konsorsiyumunun ilgili resmi kurumlara yapılan ziyaretlerde dağıtıldı.
- Antalya Valiliği Tarım Orman İl Müdürlüğü, Antalya Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı, Kaleiçi Deniz Polisi Birimi, Kaleiçi günübirlik tekne turcuları, Antalya’lı amatör denizciler ve dalıcılar ile Antalya’lı doğa korumacılarla buluşuldu. TED Antalya projeyi üreten lise öğrencilerin de bizzat katıldığı proje heyeti, bu nadir deniz memelisine ilişkin tür ve yaşam alanları hakkında ve ayrıca neslin devamını tehdit eden etmenler ilgililere aktarıldı.